3_...1 çay bardağından 1 parmak eksik pirinç
4_2 Su Bardağı toz şeker
5_3 yemek kaşığı buğday nişastası
6_1 paket vanilya
7_1 yumurtanın sarısı
YAPILIŞI
Pirinçleri yıkayıp küçük bir tencerenin içinde su ekleyip haşlayın sonra suyunu süzün.büyük bir tencerede şekeri,suyu ve sütü karıştırıp kaynamaya yakın pirinçleri atın.Ayrı bir kasede soğuk sütle vanilya ve nişastayı eritin ve içine yumurtanın sarısını katıp iyice karıştırın kaynayan sütlaca karışımı ilave edin. Hemen koyulaşır.kaynayıp koyulaşınca altını kapatın. Bir tepsinin içine 9-10 adet ateşe dayanıklı kase dizin.sütlacı kaselere paylaştırıp, Tepsinin içine kaselerin yarısına gelecek kadar su ile doldurun .masanın üstünde 10 dk kadar bekletinki üzeri biraz kabuk tutar gibi olsun ve 200 derece fırında üzeri yanınca fırından çıkarın. ister sıcak ister soğuk yenilebilir. AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder