 |
|
PORTAKALLI PASTA MALZEMELR 1.200 gr margarin 8 tane yumurta (yumurtaların sarısı ve beyazı ayrılmış)300 gr toz şeker.100 gr kakoo.40 gr nişasta.1 adet portakal kabugu.(rendelenmiş)2 paket vanilya süslemek için pudra şekeri ve kakoo. YAPILIŞI yumurta akları tuz ve vanilyayı kar gibi olana kadar iyice çırpın.6 adet yumurta sarısısnı 4yemek kaşıgı sıcak su ve şakarin ayrısı ile çırplaım.daha sonra yumurta aklarınıda sarılara ekleyelim. kakooyu nişasta ile karıştıralım.sonra yumurtalı karışama katın.26 cm çapında bir pasta kabının altına yağlı kağıt yayın kenarları yağlayın ve un serpin.hamuru kalıba dökün,önceden 170 drc ısıtılmış fırında 35 dk pişirn.soğumaya bırakın.kreması için kalan yumurta sarılarını ve şekeri çırpın,margarin ve portakal kabugunu içine ekleyin.sogumuş kekimzi yatay şekilde 3,e keselim.kremanın1/4süslmek için ayıralım kalan krememızıda kek parçalarının üzerine koyup parçaları süt üste dizelim kalan kremamızıda sütüne ve kenarlarına sürüp buzdolabına kaldıralım. Pasta büyüklüğünde bir kağıdın sütüne istediğimiz şeli kesip pastanın üzerine pudra eşkerini serpelim sonrada şekli verdiğimiz kağıdı pastanın üstüne koyup kakoyu şekillerin üzerine serpelim. AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder