13 Eylül 2010 Pazartesi

Islak kek tarifi kolay

Malzemeler
1. 4 adet yumurta
2. 2 su bardağı şeker
3. 1 su bardağı süt
4. 2 su bardağı un
5. 1 küçük paket margarin
6. 1 paket kabartma tozu
7. 4 çorba kaşığı kakao

Yapılışı
Margarini küçük bir kaseye alıp eritelim. Yumurtaları şekerle birlikte iyice krema kıvamını alana kadar karıştıralım. Şeker iyice eridikten sonra sütü ve yağı ekleyip karıştırmaya devam edelim. Karıştırdığımız malzeme, iyice sıvı halini aldığında içine kakaoyuda ekleyelim. Kakaonun topraklanmaması için bu karışımdan bir su bardağı kadarını  ayıralım. Kalanın içine kabartma tozu ve unu katarak tekrar karıştıralım. Daha sonra yağlanmış bir kek kalıbına harcımız  dökelim. Orta sıcaklıktaki  fırında yaklaşık 30dk kadar pişirelim. Kekin pişip pişmediğini anlamak için ortasına bir kürdanla bakalım.kürdan  temiz çıkıyorsa kekimiz pişmiş demektir. Kekimizi hemen servis tabağına alalım ve soğumadan sıcakken ayırdığımız bir bardak sosu kekin üzerine döküp çekmesi  için 10 dk  beletelim .Kek, sosu çektiğinde servis edelim . Ayrıca sosu dökmeden önce karıştırın.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder