15 Eylül 2010 Çarşamba

Gülne kurabiyeler

MALZEMELER
1. 125 gr. margarin,
2. 3 fincan pudra şekeri,
3. 1 fincan sıvı yağ,4. 1 fincan süt,
5. 1 tane yumurta,
6. Yarım paket kabartma tozu,
7. 1 paket vanilin,
8. 1 çorba kaşığı kako,
9. 1 su bardağı nişasta,
10. Aldığı kadar un.

YAPILIŞI.

Kako ile yumurtanın akının dışındaki bütün malzemeden hamur yoğurmaya başlayın. Yanlız hamur sertleşmeden limon büyüklüğünde hamur ayırıp yoğurmaya devam edin. Kulak memesi kıvamındakı hamuru 15 dk  dinlendirin. Diğer ayırdığınız hamura kako ekleyip iyice özleştirene kadar  iyice  yoğurun. Dinlenen hamuru merdane yada  oklava yardımı ile kurşun kalem kalınlığında açın ve çay bardağı yardımı ile yuvarlaklar çıkartın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Daha sonra kakolu hamurdan göz ve ağız için parçalar koparıp resımdeki gibi suratlar yapın. Yanlız kakolu hamuru beyaz hamura yapıştırmak için yumurta beyazına batırın. Daha sonra önceden ısıtılmış  oldugumuz 170 derecelik fırında hafıf  bir renk değiştirene kadar bekletin. Ağızda dağılan ve gülücük saçan kurabiyelerinizi afiyetle yiyin...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder