kolay yemek tarifleri oktay usta yemek tarifleri pasta tarifleri tatlı tarifleri KOLAY kurabiye tarifleri oktay usta portakal ağacı hamur işleri
14 Eylül 2010 Salı
Üzümlü Bisküvili dilimler
ÜZÜMLÜ BİSKÜVİLİ DİLİMLER
1_150 gr margarin
2_2 paket vanilyalı puding
3_2 adet limon
4_100 gr un
5_750 ml. elma suyu
6_125 gr toz şeker
7_4 adet yumurta
8_50gr.nişasta
9_4 adet yumurta sarısı
10_1 paker krem şamti
11_2 tatlı kaşıgı kabartma tozu
12-24 adet petibör bisküvi
13_150 gr pudra şekeri
14_600 gr çekirdeksiz üzüm
tuz
HAZIRLANIŞI
Limonların kabuklarını rendeleyip,suyunu sıkın.Elma suyunu kaynatıp,50 gr.toz şeker, puding tazu,yumurta sarıları ve 5 yemek kaşıgı limon suyu ile karıştırın.
margarini kalan şekeri ve 1 tutam tuz ileiyice karıştırın.yumurtaları teker teker ilave edip her seferinde 1 dk. çırpın.
Un nişasta ,kabartma tozu,ve limon kabuklarını ekleyip mikser ile hamur haline getirin.hamuru yağlanmış fırın tepsisine koyun.180drc ısıtılmış fırında 10 dk. pişirin.
kremşantyi iyice çırpın. Üzümlerden 12 adet ayırıp kalalnını kermşanti ile birlikte pudinge karıştırın.Pişirdigimiz kek hamurunun üzerine dökün ve 30 dk soğumaya bırakın.
Keki bisküvilerle kaplayın . pudra şekeri ve 3 yemek kaşıgı limon suyunu karıştırıp bisküvilerimizin üztüne sürün. kalan üzmlerle süleyin dilerseniz bisküvilerin etrafından kesip servis yapın
AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder