MUHALLEBİLİ TEL KADAYIF
Malzemeler
Yarım kg tel kadayıf
3 çorba kaşığı margarin
Muhallebi için
4 su bardağı süt
1_1su bardağı tozşeker
2_2 çorba kaşığı un3_2 çorba kaşığı pirinç unu
4_Yarım tatlı kaşığı nişasta
5_1 adet yumurtanın sarısı
Bir tutam tuz, 1 paket vanilya
Serbeti için 2 su bardağı tozşeker, 1 su bardağı su, 1 yemek kaşığı limon suyu, Süslemek için 6 tane ceviz
TEL KADAYIF YAPILIŞI
ilk önce şerbet için tozşekeri ve suyu bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan sonra limon suyunuda ilave edip 1-2 taşım daha kaynatalım. Soğuması için tencereyi ocaktan çekin. Muhallebi için süt, tozşeker, un, pirinç unu, nişasta ve tuzu tahta bir kaşıkla muhallebi kıvamına gelene dek iyice çırpın. Koyulaşınca içine yumurta sarısı ve vanilyayıda ilave edin. 1-2 dakika daha karıştırarak topaklanmadan kaynatın. Diğer tarafta eritilmiş margarinden kadayıfın üzerine serpip elinizle didikleyin. Bir büyük boy kahve fincanının içine
kadayıftan bir tutam koyup ortasına hafif soğumuş muhallebiden 1 kaşık koyun. Üzerini kadayıf ile kapatıp ters kapatın ve yağlanmış bir cam kabın içine yerleştirin. Kadayıf ve muhallebi bitene kadar işleme devam edelim. Üzerlerine kalan margarini gezdirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kadayıfların üzeri kızarana dek pişirelim. Fırından çıkarıp üzerine soğuk şerbet gezdirin. Şerbetini çektikten sonra cevizle süsleyin
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder